Πολιτική

Τέμπη: Ένοχη η κυβέρνηση σύμφωνα με την βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη


«Η κυβέρνηση, παρά την μεγάλη προσπάθεια της, την θεσμική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών, να συνδέσει με τα μεγάλα συμφέροντα, που δήθεν την πολεμούν, όχι μόνο απέτυχε, αλλά αποδείχτηκε ότι η ίδια προσπαθούσε να διαπραγματευθεί την θέση της με τα συμφέροντα και γι’ αυτό άλλωστε απέπεμψε δύο υπουργούς της» υπογράμμισε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

 Παράλληλα η Γραμματέας της ΚΟ τόνισε ότι «παρέμειναν αναπάντητα δύο βασικά ερωτήματα για την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα. Γιατί μπαζώθηκε ο χώρος και με εντολή ποιου; Γιατί έγινε μοντάζ στα ηχητικά των διαλόγων του σταθμάρχη; Σ’ αυτά τα ερωτήματα η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν απάντησαν και συνεχίζουν να μην απαντούν. Η σιωπή τους είναι εκκωφαντική και δηλώνει ενοχή -αυτό είναι ξεκάθαρο. Διότι ποιος πραγματικά είναι ο λόγος να αποκρύπτεται ποιος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος μετά την τραγωδία, αν αυτή η εντολή δεν είχε καμία σκοπιμότητα; Εάν πράγματι ήταν αθώα ενέργεια, γιατί αποκρύπτεται ποιος έδωσε την εντολή για την ενέργεια αυτή; Επίσης, εάν η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το μοντάζ των διαλόγων του μοιραίου σταθμάρχη, για ποιο λόγο δεν δηλώνει τις συνθήκες και τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό το μοντάζ, ποιος το πραγματοποίησε και ποιος ελέγχεται γι’ αυτό;

 Δυστυχώς κανένα από αυτά τα ερωτήματα δεν απαντήθηκε, η κυβέρνηση απλώς θυσίασε τους δύο κορυφαίους υπουργούς της – ο ένας μάλιστα δεξί χέρι του πρωθυπουργού, πιστεύοντας πως έτσι θα αποσυμπιεστεί η κατάσταση, θα ξεχαστεί το θέμα και …θα συγχωρεθούν όλες οι αμαρτίες της. Το έγκλημα των Τεμπών είναι τραύμα συλλογικό, με τεράστιο βάθος. Χάθηκαν άδικα άνθρωποι, νέα παιδιά, σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Μετά από το έγκλημα, ακολούθησε προσπάθεια συγκάλυψής του. Καταλύθηκε το Κράτος δικαίου σε πολλά επίπεδα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει όλα αυτά. Είναι πλέον ανεξίτηλα χαραγμένα στη συλλογική συνείδηση. Παιχνίδια, επικοινωνιακά τρικ, συγκάλυψη, αμετανόητη στάση και κυνισμός, δε γίνονται ανεκτά. Η ρωγμή στο ηθικό σκέλος της υπόθεσης είναι τεράστια για την κυβέρνηση, η οποία σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί απέναντι στους ίδιους τους πολίτες».

 Επιπλέον, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως κατά την τριήμερη συζήτηση έγινε ξεκάθαρο πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλής, ο πρωθυπουργός και συνολικά η παράταξη της ΝΔ «είναι πλέον ‘’ένα’’», και εν χορώ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη για την τραγωδία, ενώ η κοινωνία βοά για το αντίθετο.

 «Το ίδιο βέβαια πιστεύουμε και εμείς, από τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, σε πλήρη γραμμή συγκάλυψης, αρνήθηκε την πρότασή μας για προανακριτική επιτροπή και απόδοση ποινικών ευθυνών, με βάση το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, και μεθόδευσε όλες τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, προκειμένου οι εργασίες της να αποβούν άκαρπες, για την ουσία της υπόθεσης», συμπλήρωσε η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτηριστικά.

 Για τις δε, χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέληξε πως αποτελεί μια προσπάθεια αλλαγής της επικοινωνιακής ατζέντας της κυβέρνησης, που ωστόσο μικρά αποτελέσματα θα έχει για τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, από τη στιγμή που μόνο στα τρόφιμα τα τελευταία δύο χρόνια οι αυξήσεις, λόγω πληθωρισμού, έχουν φτάσει το δυσθεώρητο 32% (!).»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα