Πολιτική

Τεμπονέρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν διεκδικούμε οφίτσια


Μικραίνει η λίστα των πιθανών υποψηφίων  για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα βρεθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη στη νέα εσωκομματική αναμέτρηση.

Μετά τον Σωκράτη Φάμελο που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μπεί στην κούρσα της προεδρικής εκλογής, από το "κάδρο" βγαίνει και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος μέχρι χθες θεωρούνταν  σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει την προεδρία.

Με μια ενωτική ομιλία στο Συνέδριο, ο κ. Τεμπονέρας άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, τονίζοντας: «Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους (...). Αν χρειασθεί, θα κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό».

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φέρεται ότι ετοιμάζεται να μετάσχει στην εκλογική κούρσα, εάν εξασφαλίσει ευρεία υποστήριξη.

Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Τεμπονέρας είπε ότι «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε «τρώμε τις σάρκες μας και βουλιάζουμε στη μιζέρια», κάνοντας λόγο για «δύσκολη συγκυρία για την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο».

Άφησε, πάντως, αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας: «οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση».

Και συνέχισε

«στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας, κοιτώντας ανθρώπους κατάματα. Ό,τι και να έχουμε να πούμε το λέμε με το πρόσωπο μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε, γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέσα στην κοινωνία, χωρίς να ζητάμε μερτικό.

Το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε στο μεγάλο εμείς, το προσφέρουμε στην μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της κοινωνίας από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στη στέρηση και την αδικία. Μάθαμε σε όλη τη ζωή μας να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων. Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα