Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο κατέβηκε στην πλατεία Αριστοτέλους!


Δεν είναι απίθανο αγριογούρουνα να κατεβαίνουν για ... βόλτα στον αστικό ιστό, αφού αρκετές φορές έχουν εμφανιστεί στα βόρεια προάστια της Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη στα βορειοανατολικά, κυρίως λόγω της καραντίνας.

Όμως στο κέντρο της πόλης μέχρι τώρα δεν είχε εμφανιστεί. Η αρχή έγινε στην Θεσσαλονίκη, όταν περί τις 02:45 τα ξημερώματα, ένα αγριογούρουνο κατηφόρισε από το δάσος του Σέιχ Σου στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, το αγριογούτρουνο εθεάθη τα ξημερώματα να περιφέρεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου επί της οδού Αριστοτέλους, αναζητώντας τροφή.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την… νυχτερινή βόλτα του μεγαλόσωμου ζώου και ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενώ παραμένει...μυστήριο πως το ζώο κατάφερε να φτάσει ως την Αριστοτέλους χωρίς να γίνει αντιληπτό. Το αγριογούρουνο στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε μετά την βόλτα του στο γρασίδι της Αριστοτέλους φαίνεται στη συνέχεια να ...πάει πλατεία και παραλία.

Τον τελευταίο καιρό πάντως αγριογούρουνα εντοπίστηκαν στο Πανόραμα, την Πυλαία, ακόμη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επί της οδού Βασ. Όλγας. Όπως ανέδειξε σε παλιότερα ρεπορτάζ του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα συχνά να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές όπου αναζητούν τροφή.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες ένας από τους παράγοντες για την αύξησή του πληθυσμού τους φαίνεται πως αποτέλεσε η ανάμειξη οικόσιτων γουρουνιών με αγριογούρουνα, δημιουργώντας τα λεγόμενα υβρίδια που διαθέτουν μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης