Αγορές

Το Bitcoin Halving πλησιάζει – Τι σημαίνει αυτό για την αγορά crypto;


Καθώς πλησιάζει το πολυαναμενόμενο γεγονός του Bitcoin Halving, οι επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων περιμένουν το γεγονός με μεγάλη ανυπομονησία. Προγραμματισμένο να συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, το Bitcoin halving αποτελεί ένα βασικό μέρος στην ύπαρξη του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος.

Επενδύστε στο Bitcoin Minetrix εδώ

Τι ακριβώς είναι το Bitcoin Halving και γιατί είναι σημαντικό;

Το Bitcoin halving αποτελεί ένα βασικό στοιχείο στον τρόπο λειτουργίας του BTC και πρόκειται για την μείωση των ανταμοιβών μπλοκ στο μισό. Ειδικότερα, κατά το γεγονός αυτό που συμβαίνει κάθε 210.000 μπλοκ, το Bitcoin μειώνει τον ρυθμό με τον οποίο παράγονται νέα bitcoins από τους miners.

Ένα από τα βασικά οφέλη του Bitcoin Halving είναι ο αντίκτυπός του στη σπανιότητα. Με κάθε μείωση, το Bitcoin γίνεται όλο και πιο σπάνιο. Κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη ζήτηση από μέρους των επενδυτών.

Ιστορικά, τα γεγονότα halving του Bitcoin έχουν συνδεθεί με σημαντικές ανόδους στην τιμή του. Η λογική πίσω από αυτό είναι αρκετά. Συγκεκριμένα, καθώς η προσφορά νέων bitcoins μειώνεται, με την προϋπόθεση ότι η ζήτηση παραμένει σταθερή ή αυξάνεται, η τιμή τείνει να αυξάνεται. Κατά τα προηγούμενα Bitcoin Halvings σημειώθηκαν σημαντικές άνοδοι στην τιμή του BTC, οδηγώντας το σε νέα ιστορικά υψηλά.

crypto coins

Πώς επηρεάζει το Bitcoin Halving την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων;

Μετά τα Bitcoin Halvings, δεν τείνει να επωφελείται μόνο το Bitcoin. Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει συχνά μια άνοδο, λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Καθώς η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει, αυτό συνήθως οδηγεί σε αυξημένη προσοχή και στα καλύτερα altcoins της αγοράς, είτε πρόκειται για ήδη μεγάλα έργα είτε για νέα που εμφανίζονται τώρα. 

Άλλωστε, η μέχρι τώρα προϊστορία έχει αποδείξει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του Bitcoin. Όταν η τιμή του BTC αυξάνεται, ακολουθεί το ίδιο και στα υπόλοιπα crypto coins.

Ποια κρυπτονομίσματα θα ευνοηθούν από το Bitcoin Halving;

Όπως προαναφέραμε, μετά από ένα Bitcoin Halving, ολόκληρη η αγορά τείνει να παρουσιάζει μια ανοδική πορεία. Ωστόσο κάποια κρυπτονομίσματα, φαίνεται να σημειώνουν μεγαλύτερη άνοδο από κάποια άλλα. Οι τρεις βασικότερες κατηγορίες στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθείτε εάν θέλετε επιτυχημένες επενδύσεις για το 2024 είναι:

1. Καταξιωμένα κρυπτονομίσματα που έχουν αποδείξει την αξία τους

Τα καλύτερα κρυπτονομίσματα της αγοράς, αυτά δηλαδή που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, αποτελούν πάντοτε μία αξιόπιστη επιλογή για επένδυση. Συγκεκριμένα, altcoins όπως το Ethereum, το Solana και το BNB, έχουν την τάση να σημειώνουν μια σημαντική άνοδο μετά τα Bitcoin Halvings.

2. Έργα που επωφελούνται από την άνοδο του Bitcoin

Ορισμένα έργα στον χώρο των crypto συνδέονται με το νούμερο ένα κρυπτονόμισμα. Έτσι, μια ανοδική πορεία του BTC αυτομάτως οδηγεί και στην άνοδο των συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα κρυπτονομισμάτων το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στην αγορά, είναι το Bitcoin Minetrix.

BTCMTX

Ειδικότερα, το BTCMTX αποτελεί ένα καινοτόμο κρυπτονόμισμα το οποίο αλλάζει τα δεδομένα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Εισάγοντας μια καινοτόμα πλατφόρμα stake-to-mine, παρέχει τη δυνατότητα στους επενδυτές να επωφεληθούν από τις ανταμοιβές της εξόρυξης, απλά και μόνο ποντάροντας τα BTCMTX tokens. Αυτή τη στιγμή το Bitcoin Minetrix βρίσκεται στο στάδιο της προπώλησης, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια.

Επενδύστε στο Bitcoin Minetrix εδώ

3. Δημοφιλή Meme Coins

Τα meme coins αποτελούν μια επίσης κατηγορία κρυπτονομισμάτων που ευνοούνται από μια ανοδική τάση της αγοράς. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τάσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι έντονο ενδιαφέρον θα στραφεί σε νέα meme coins τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές. Δύο από τα meme coins που ξεχωρίσαμε αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι:

Dogecoin20 ($DOGE)

doge20

Ένα meme coin στο Ethereum blockchain το οποίο βασίζεται στο δημοφιλές meme του DOGE, ενώ προσφέρει και ποντάρισμα για παθητικό εισόδημα. Η ζήτησή του είναι ιδιαίτερα μεγάλη κατά το στάδιο της προπώλησης, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Επενδύστε στο Dogecoin20 εδώ

Slothana ($SLOTH)

sloth

Το Slothana είναι ένα από τα πιο δημοφιλή meme coins στο Solana, το οποίο ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες την προπώλησή του και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια. Χωρίς περαιτέρω χρησιμότητα, το Slothana ($SLOTH) ακολουθεί τη συνταγή προηγούμενων επιτυχημένων meme coins όπως το Slerf και το Book of Memes.

Επενδύστε στο Slothana εδώ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα