Τράπεζες

Μητσοτάκης για ιδιωτικοποιήσεις: Τι θα γίνει με Εθνική, ΔΕΗ, λιμάνια


Το φθινόπωρο θα δρομολογηθεί το placement της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Το ελληνικό κράτος κατέχει μερίδιο 18% στην Εθνική Τράπεζα και θα εξεταστεί η διάθεσή του «το φθινόπωρο, αξιολογώντας τις συνθήκες της αγοράς»,  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στο δημοσίευμά του το Bloomberg αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή των τελευταίων δεκαετιών, με την εισαγωγή μειοψηφικού μεριδίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Τον Δεκέμβριο, η Ελλάδα και ο Όμιλος Λάτση πούλησαν το 11% στην Helleniq Energy για 235,3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για περαιτέρω διάθεση του ποσοστού του Δημοσίου.

Τέλος, για τη ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το μερίδιο του 34%. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανάκαμψη της εταιρείας», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. «Εκμεταλλευόμενη την ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία Covid-19, η Ελλάδα ξεκίνησε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Λαυρίου τον Μάρτιο. Κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας και στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, το λιμάνι προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη με τη λειτουργία τερματικού σταθμού κρουαζιέρας και μαρίνας για σκάφη αναψυχής. Οκτώ όμιλοι υπέβαλαν ενδιαφέρον τον Μάιο για να αγοράσουν πλειοψηφικό πακέτο» διευκρινίζει μεταξύ άλλων το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα