Χρηστικά

Τον έτρεχαν στην εφορία για ...χρέος ενός λεπτού!


Στην Ελλάδα του 2021 και  της «ψηφιακής επανάστασης» ένας πολίτης, μπορεί να ταλαιπωρείται, να χάνει ώρες προσπαθώντας να βγάλει άκρη και να τρέχει στην εφορία, ακόμα και για χρέος ενός λεπτού του ευρώ και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!

Το απίστευτο, αλλά ελληνικό περιστατικό που βίωσε πρόσφατα, δημοσιοποίησε με άρθρό του στην ιστοσελίδα «Στο Νησί» (stonisi.gr) της Λέσβου, ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας. 

Ιδού τη συνέβη: Ο γνωστός δημοσιογράφος εξόφλησε τον Απρίλιο του 2020 χρέος στην εφορία, το οποίο είχε ρυθμίσει σε δόσεις. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης εμφανίστηκε υπόλοιπο χρέους 8 λεπτών, το οποίο έσπευσε να πληρώσει καταβάλλοντας ηλεκτρονικά 10 λεπτά. 

Μέχρι εδώ σχετικά καλά, τα «ωραία» ήρθαν σχεδόν ένα χρόνο μετά. Προ ημερών χρειάστηκε βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας προκειμένου να εισπράξει ποσό από το ελληνικό δημόσιο. Όμως δεν μπόρεσε να την πάρει, γιατί φαινόταν ότι οφείλει ένα ποσό στην εφορία. 

Αφού δεν κατάφερε να βγάλει άκρη εξ αποστάσεως, αναγκάστηκε να μεταβεί στην τοπική ΔΟΥ, για να λύσει το θέμα. Πέρασε τους προβλεπόμενους ελέγχους για κορονοϊό και στη συνέχεια μια υπάλληλος, στην οποία παρουσίασε το πρόβλημα,  τού εξήγησε την αιτία του κακού. Είχε χρέος στο δημόσιο ένα λεπτό του ευρώ, που με τις προσαυξήσεις είχε φτάσει στα ...δύο λεπτά!

xreos

«Αναρωτιέμαι.... Πόσο στοίχισαν όλα ετούτα; Υπάλληλοι, χαρτιά, μελάνια εκτυπωτικά. Για τις χαμένες δικές μου εργατοώρες ούτε κουβέντα. Εγώ χρωστούσα στην εφορία και «κύριος πρέπει να πλερώσεις....». Και πού είναι όλα ετούτα τα φοβερά και τρομερά κηρύγματα για το έξυπνο και το επιτελικό κράτος; Τα περί αποφυγής επίσκεψης σε δημόσιες υπηρεσίες λόγω πανδημίας; Που να τα καταλάβω όμως όλα αυτά, εγώ ένας αχρείος φοροφυγάς...» αναφέρει κλείνοντας το κείμενό του ο παθών. Και μη χειρότερα, προσθέτουμε!
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις