Τράπεζες

Τρ. Πειραιώς: Σε μετόχους και Intrum ομολογίες από την τιτλοποίηση Phoenix


Στους μετόχους της θα διανείμει η Τρ. Πειραιώς το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes), που εκδίδονται με την τιτλοποίηση πακέτου μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων συνολικής λογιστικής αξίας 1,92 δισ. ευρώ. Η ίδια θα κρατήσει το 5%, ενώ το υπόλοιπο 30% πωλείται στην Intrum.

Με την Intrum υπεγράφη ήδη δεσμευτική συμφωνία, που η υλοποίηση της θα μειώσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας από 47% σε 44%, αυξάνοντας παράλληλα τον δείκτη κάλυψης τους από 45% σε 46%.

Η συναλλαγή υπόκειται σε όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και προϋποθέτει συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις απαιτούνται επίσης για τη διανομή στους μετόχους του 65% των mezzanine notes, για την οποία δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση από τη διοίκηση της τράπεζας.

Εαν τελικά αποφασισθεί και εγκριθεί η διανομή, θα ακολουθηθεί πιθανότατα το παράδειγμα της Eurobnak: Οι ομολογίες θα εισφερθούν σε ειδική εταιρεία η οποία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο και οι μετοχές της θα διανεμηθούν στους μετόχους της τράπεζας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα