Επιχειρήσεις

Τrade Estates: Επενδύσεις 300 εκατ. και placement από τον όμιλο Φουρλή


Εχοντας εξασφαλισμένη επαρκή χρηματοδότηση  και περαιτέρω στήριξη από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, η Τrade Estates του ομίλου Φουρλή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την επόμενη πενταετία επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ σε αναπτύξεις ακινήτων. Με τις κινήσεις αυτές θα δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 700 εκατ.ευρώ.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο πολυμετοχικός χαρακτήρας της εταιρείας, με την διάθεση σημαντικού ποσοστού μετοχών σε νέους επενδυτές-μετόχους και στην αγορά. Ο όμιλος Φουρλή θα μειώσει τη συμμετοχή του κάτω το 50%, μέσω placement  που σχεδιάζεται να γίνουν εντός του έτους, εάν είναι πρόσφορες οι συνθήκες στη χρηματιστηριακή αγορά.

Οσον αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δ. Παπουλής ανέφερε  κατά τη χθεσινή  παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών,ότι εντός του 2024 η εταιρεία θα ολοκληρώσει το εμπορικό κέντρο στην Πάτρα και θα προχωρήσει τις εργασίες κατασκευής εμπορικού πάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης. Θα ολοκληρώσει επίσης τις επενδύσεις αναδιαμόρφωσης του εμπορικού πάρκου που διαθέτει στα Ιωάννινα, όπου έχει εξαγοράσει επιπλέον χώρους.

Για το Εμπορικό Πάρκο στην Πάτρα άρχισε η σταδιακή αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η οποία θα συμβάλει στη μείωση της χρηματοοικονομικής δαπάνης (μείωση τόκων).  Πόροι του Ταμείου θα αξιοποιηθούν και για την ολοκλήρωση του Εμπορικού Πάρκου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς έχει εγκριθεί η ένταξη του στο πρόγραμμα.

Στον τομέα των logistics η Trade Estates ενισχύει την παρουσία της δημιουργώντας κέντρο 56.000 τ.μ. στην Ελευσίνα με μισθωτή την Κωτσόβολος. Επίσης προωθεί έργα βελτίωσης υφιστάμενου logistics center της θυγατρικής Trade Logistics.

Στην τελευταία χρήση (2023) τα έσοδα από ρα μισθώματα αυξήθηκαν κατά 28,3% και ανήλθαν σε 26,7 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα