Ελλάδα

Τραμπ: «Τέλος» στο ηλεκτρικό ρεύμα από Καναδά - «Θα πληρώσουν τίμημα που θα διδάσκεται στην Ιστορία»


Την πρόθεσή του να σταματήσει την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ από τον Καναδά, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, εκτοξεύοντας νέες απειλές προς τη γειτονική του χώρα.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει:

«Γιατί η χώρα μας θα πρέπει να επιτρέπει σε άλλη χώρα να μας τροφοδοτεί με ρεύμα, έστω και για μια μικρή περιοχή; Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις και γιατί; Και μπορείτε να φανταστείτε τον Καναδά να πέφτει τόσο χαμηλά, ώστε να χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια, που επηρεάζει τόσο τη ζωή αθώων ανθρώπων, ως διαπραγματευτικό χαρτί και απειλή;».

«Θα πληρώσουν ένα οικονομικό τίμημα για αυτό τόσο μεγάλο, που θα διαβάζεται στα βιβλία ιστορίας για πολλά χρόνια ακόμα!», καταλήγει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις