Τράπεζες

Τριπλασίασε τα κέρδη της στη Ρωσία η Raiffeisen - Απρόθυμη να αποχωρήσει


Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία αποδείχθηκαν... "δώρο Θεού" για τον αυστριακό χρηματοπιστωτικό όμιλο Raiffeisen, ο οποίος τριπλασίασε τα κέρδη του στη ρωσική αγορά, ενώ στη Λευκορωσία -όπου επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις - τα 17πλασίασε!

Οι δραστηριότητες στη Ρωσία απέφεραν στον αυστριακό όμιλο καθαρά κέρδη 640 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο - περίπου το 1/3 των συνολικών κερδών που πραγματοποίησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο .

Δικαιολογημένα λοιπόν εμφανίζεται απρόθυμος να αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά, αν και δηλώνει ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή και τα "κελεύσματα" της Δύσης. Μέχρι στιγμής η Raiffeisen δεν έχει κάνει κανένα βήμα αποχώρησης. Αντίθετα, ενισχύει τις δραστηριότητες σε τομείς  όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος μετά την αποχώρηση πολλών ευρωπαϊκών και διεθνών τραπεζών.

"Εξαιτίας της περίπλοκης κατάστασης και των διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών, η διαδικασία θα χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Johann Strobl, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις