Τράπεζες

Τρ.Πειραιώς: Εν αναμονή αποφάσεων για ποσοστό μετοχών και τιμή διάθεσης στο placement


 Λίγα 24ωρα πριν από την – αναμενόμενη και μη επισήμως προαναγγελθείσα – έναρξη του placement μετοχών της Τρ. Πειραιώς, άγνωστο παραμένει αν το ΤΧΣ θα διαθέσει ολόκληρο το πακέτο που κατέχει (27%), ή αν η κυβέρνηση θα επιλέξει να παραμείνει στα χέρια του Ταμείου/Δημοσίου κάποιο ποσοστό για μελλοντικές κινήσεις.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί χθες σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα έχει ατύπως τον τελευταίο λόγο για την τελική επιλογή του ΤΧΣ. Πληροφορίες γι αυτή τη σύσκεψη δεν έχουν διαρρεύσει. Μάλλον δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς η Bank of America  που ενεργεί ως σύμβουλος δεν έχει υποβάλει την εισήγηση της για το ποσοστό που πρέπει να διατεθεί στο placement και για το εύρος τιμών διάθεσης.

 Η έκθεση-εισήγηση του αμερικανικού οίκου αναμένεται να κατατεθεί αργά αύριο το απόγευμα  και θα συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το  Σαββατοκύριακο. Τραπεζικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η συζήτηση αυτή ίσως να μην είναι καθόλου αναγκαία ή να είναι εντελώς τυπική, καθώς η απόφαση ενδέχεται να έχει ήδη ληφθεί πριν προτείνει ο,τιδήποτε η  Bank of America.

Εν πάση περιπτώσει, προς το παρόν δεν είναι βέβαιο αν το placement θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με άνοιγμα του βιβλίου προσφορών και δημόσια εγγραφή.

Η αναμονή και η ασάφεια επηρεάζουν αναπόφευκτα την πορεία της μετοχής στο χρηματιστηριακό ταμπλό, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες, με μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα