Οικονομία

Τζεντιλόνι: H Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα


Καλά νέα η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, για την ΕΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν θα υποστηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια επούλωσης των μεγάλων πληγών από τις πλημμύρες και τις καλοκαιρινές πυρκαγιές έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των ενδιάμεσων εαρινών οικονομικών προβλέψεων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν την Ελλάδα, υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, αλλά και άλλα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα μας.

«Μέσα σε τρεις μήνες, οι χώρες που επλήγησαν από φυσική καταστροφή μπορούν για να μας δώσουν το κόστος της ζημιάς που υπολογίζουν. Και είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να υποστηρίξει μέσω αυτού, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, την ελληνική προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση, επειδή είχε τις πυρκαγιές πριν από λίγους μήνες και τις πλημμύρες τώρα, και αυτό δυστυχώς είναι μαρτυρία ακραίων καιρικών συνθηκών» έσπευσε να προσθέσει.

«Καλά νέα» η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι ερωτηθείς σχετικά.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πάολο Τζεντιλόνι προσθέτοντας ότι «αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών και το γεγονός ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη το να υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα