Πολιτική

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να θεραπεύσει τα προβλήματα με την ασπιρίνη των επιδομάτων


Με κριτική στην λειτουργία των ΜΜE ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εχθές από το απόγευμα καιγόταν η Ελλάδα εκκενώνονταν χωριά και τα ΜΜΕ δεν το ανέφεραν παρά τα εκατομμύρια που έχουν λάβει».

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθεί.

«Από το 2020 η Ελληνική Λύση είχε προβλέψει την επισιτιστική κρίση και σήμερα συντάχθηκαν όλοι στη γραμμή μας. Εάν ακούγατε την Ελληνική Λύση και προμηθευόταν η χώρα, είτε φυσικό αέριο σε χαμηλή τιμή, είτε πετρέλαιο σήμερα η Ελλάδα θα είχε στην άκρη 15 με 20 δις ευρώ.

Για μας ο λαϊκισμός όπως τον εννοούν κάποιοι, έχει και τα καλά του. Υπέρ των Ελλήνων και του λαού πρέπει να λειτουργούν οι πολιτικοί μας» τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν θυμήθηκε τους 7.000 νοσηλευτές που είναι άνεργοι», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι υπάρχει προοπτική συγκυβέρνησης «που ζυμώνεται στα παρασκήνια που ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Νέα Δημοκρατία. Θα το δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Τα τρία κόμματα εξουσίας εκεί φτάσατε πρέπει να προσαρμοστείτε".

«Η παγκοσμιοποίηση που έφερε τη χώρα στο μηδέν και τώρα πρέπει να κάνουμε restart. Ενωμένοι οι Έλληνες θα κάνουμε restart και θα δώσουμε τη λύση που αξίζει στους Έλληνες».

Ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν γεωπολιτικές αλλαγές, στις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί.

«Η παγκοσμιοποίηση που άλλαξε τον κόσμο και κράτησε 40 χρόνια θα δώσει τη θέση της στην περιφερειοποίηση. Θα δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά μπλοκς που θα έχουν ως κοινό παρανομαστή ενεργειακή διατροφική αμυντική επάρκεια. Να επιστρέψουμε στην εγχώρια βιομηχανία» υποστήριξε.


Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική επιδομάτων που όπως υποστήριξε, ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Πολλοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης ζουν εκτός κοινωνίας. Ένας στους δυο μισθωτούς αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιό του. Οι Έλληνες έχουν υψηλό ενοίκιο, ακριβό ρεύμα, δυσκολία εύρεσης εργασίας. Το 15% των Ελλήνων δανείζεται από τρίτους για να καλύψει βασικές ανάγκες. Κι' εσείς τι κάνετε; Την ώρα που η γάγραινα απλώνεται στην οικονομία πετάτε την ασπιρίνη των επιδομάτων».

 

«Έχετε κάνει λάθη. Η φωνή της Ελληνικής Λύσης είναι η φωνή που θέλει να ξυπνήσει την κυβέρνηση από τον λήθαργο γι' αυτά που έρχονται. Την ενεργειακή, την επισιτιστική κρίση και κυρίως την πείνα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα