Επιχειρήσεις

ΒΙΑΝΕΞ: Εγινε 100 ετών και συνεχίζει να... τρέχει


 Με νέες επενδύσεις και επεκτατικές κινήσεις συνεχίζει την επιχειρηματική της πορεία η “αιωνόβια” ΒΙΑΝΕΞ του ομίλου Γιαννακόπουλου, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής και πρωταγωνιστικής παρουσίας στην ελληνική αγορά φαρμάκων.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται επενδύσεις σε έρευνα και υποδομές για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, η παραγωγή πρωτότυπων φαρμακευτικών σκευασμάτων και η δημιουργία  Ερευνητικού Κέντρου. Υπάρχει επίσης πλάνο για δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στο πνεύμα που κληροδότησε ο ιδρυτής της εταιρείας Παύλος Γιαννακόπουλος.

  Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της ιστορίας τους, η ΒΙΑΝΕΞ και ο όμιλος Γιαννακόπουλου  αποφασίζουν να προβάλλουν για πρώτη φορά την επιχειρηματική διαδρομή τους  και την συνεισφορά τους στην ελληνική οικονομία, στην Υγεία  και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Στα τηλεοπτικά κανάλια “τρέχει” διαφημιστική εταιρική καμπάνια κύρους, η οποία παρουσιάζει εν συντομία την ιστορία του ομίλου, τα σημαντικότερα σημεία στην επιχειρηματική διαδρομή του, η ανάπτυξη και η ανάδειξη της ΒΙΑΝΕΞ σε κορυφαία εταιρεία του φαρμακευτικού τομέα στην Ελλάδα

 Ο όμιλος ξεκίνησε πριν 100 χρόνια από ένα φαρμακείο στην οδό Πειραιώς. Ακολούθησε η διεύρυνση των δραστηριοτήτων στην εμπορία-διανομή φαρμάκων και εν συνεχεία στη βιομηχανική παραγωγή. Τα βήματα επέκτασης έγιναν με συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές, εξοπλισμό και εξαγορές επιχειρήσεων του κλάδου.

 Ο Ομιλος Γιαννακόπουλου/ΒΙΑΝΕΞ διαθέτει τώρα τέσσερα εξειδικευμένα εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων και φαρμακοσκευασμάτων και δραστηριοποιείται επίσης στις εισαγωγές-εξαγωγές, την εμπορία και τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων. Την τελευταία διετία έχει συνάψει  στρατηγικές συμφωνίες με πολυεθνικούς φαρμακευτικούς οίκους, διευρύνοντας συνεχώς το portfolio προϊόντων που παράγει και διακινεί.
Στο τιμόνι του βρίσκεται η δεύτερη γενιά της οικογένειας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο (φωτο).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα