Οικονομία

Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για παρατάσεις συμβάσεων στην Υγεία


Δεκτή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τη τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά για παρατάσεις συμβάσεων, τονίζοντας ότι είναι πολύ σοβαρή ειδικά τώρα που είμαστε στη τελική ευθεία να διώξουμε τους εργολάβους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με τη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στις Διοικήσεις των νοσοκομείων να συνεχίσουν την διαδικασία και να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας διάρκειας 24 μηνών, στις περιπτώσεις ανάκλησης αναστολών που χορηγήθηκαν από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, από το διαδικαστικό στάδιο κατά το οποίο χορηγήθηκε η αναστολή. Και αυτό, γίνεται ανεξαρτήτως εάν στην αρχική προκήρυξη ή πρόβλεψη της χρονικής διάρκειας των προς σύναψη συμβάσεων έχει λήξει.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την κάλυψη των επιτακτικών του αναγκών, να καταρτίσει εκ νέου 20 συμβάσεις με τα άτομα που είχαν συνάψει 12μηνες συμβάσεις μέσω της χρηματοδότησης του ΟΑΕΔ, ορισμένου χρόνου και είχαν λήξει. Επίσης, στην ίδια τροπολογία καθορίζονται με κ.υ.α. θέματα του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ σχετικά με το πρόγραμμα που έχει αναλάβει για τη παροχή υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας καθορίζονται για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ):

  • οι ειδικότερες δράσεις του, ο προϋπολογισμός και το εν γένει αντικείμενο του προγράμματος του για τη διαχείριση κρίσεων
  • οι κατηγορίες και ο αριθμός του προσωπικού που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση του
  • οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για τη σύναψη συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας και έργου, καθώς και ο τρόπος κατανομής του προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, παρατείνονται αυτοδίκαια οι ατομικές συμβάσεις έργου, στις τοποθεσίες όπου υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη παροχής υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας του ευάλωτου πληθυσμού, στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στις Δημόσιες Δομές Υγείας σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρου.

Για αυτές τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ και φυσικών προσώπων στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του προγράμματος "ΡΗΙLOS" δεν απαιτείται έκδοση οποιασδήποτε περαιτέρω διοικητικής πράξης, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης πράξης υπουργικού συμβουλίου, οι ατομικές συμβάσεις έργου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Υγεία