Διεθνή

Βρετανία: Εκλογές στις 4 Ιουλίου προκήρυξε ο πρωθυπουργός Σούνακ


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πριν από λίγο προκήρυξε έκτακτες εκλογές για τις 4 Ιουλίου. Σε διάγγελμα του έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ αφού υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση του και έκανε απολογισμό του έργου του αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε, παρουσίασε τα βελτιωμένα νούμερα του πληθωρισμού και τις ανεργίας δηλώνοντας πως η ερώτηση από εδώ και πέρα είναι ποιον θα εμπιστευόταν οι πολίτες για να συνεχίσει την καλή πορεία που έχει πάρει η βρετανική οικονομία.

Το πρωί είχε καλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο και από τότε οι φήμες στην χώρα οργίαζαν καθώς σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που θα μπορούσε να προκηρυχθούν εκλογές μέσα στο καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός εξωτερικών Λόρδος Κάμερον διέκοψε το ταξίδι του στην Αλβανία ενώ ο υπουργός οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα των Εργατικών με πάνω από 20 μονάδες διαφορά και γι αυτό οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνονταν το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου μια και ο Σούνακ θα είχε το χρόνο να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις