Πολιτική

Βρετανία: Μαζική έξοδος επιχειρήσεων λόγω Brexit


Έρευνα της KPMG

Το ενδιαφέρον βρετανικών εταιριών για μεταφορά έδρας και δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό μετά το Brexit, καταγράφει έρευνα της KPMG που δημοσιεύεται σήμερα. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 100 διευθυντές εταιρειών, οι οποίες έχουν έσοδα από 100 εκατ. έως 1 δισ. λίρες Αγγλίας (115,4 εκατ. ευρώ έως 1,15 δισ. ευρώ). Οπως προέκυψε από τις απαντήσεις, τρεις στους τέσσερις διευθυντές εξετάζουν την πιθανότητα τη πιθανότητα να μεταφέρουν δραστηριότητες των επιχειρήσεων τους στο εξωτερικό μετά το δημοψήφισμα. 

Το 86% από τους ερωτηθέντες νιώθει αυτοπεποίθηση για την προοπτική ανάπτυξης των εταιρειών τους, και 69% να νιώθουν το ίδιο για την προοπτική ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στα επόμενα τρία χρόνια.
 
Ωστόσο, 76% είπαν ότι εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν είτε την έδρα τους είτε τις δραστηριότητές τους έξω από την Βρετανία λόγω Brexit.
 
Το δημοψήφισμα προκάλεσε ανασφάλεια
 
«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αντιδρούν στην επικρατούσα ανασφάλεια με σχέδια ετοιμότητας» δήλωσε ο Σάιμον Κόλινς, διευθυντής της KPMG UK, που ανήκει στον όμιλο διεθνούς εταιρείας λογιστών και συμβούλων. 
 
«Πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι η ικανότητα της Βρετανίας να λειτουργήσει σωστά θα διαταραχτεί μόλις βγούμε από την ΕΕ, και για αυτό, για πολλούς διευθύνοντες συμβούλους είναι σημαντικό να κοιτάξουν διαφορετικές προοπτικές για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διαταραχές» πρόσθεσε.
 
Το δημοψήφισμα του Ιουνίου προκάλεσε ανασφάλεια για το οικονομικό μέλλον της Βρετανίας και τις εμπορικές σχέσεις της με την ΕΕ.
 
Ερωτηθέντες τι θα ενθάρρυνε τις εταιρείες να συνεχίσουν να επενδύουν στην Βρετανία μετά την ψήφο Brexit, η πλειοψηφία δήλωσε ότι το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα των εμπορικών όρων. Μόνο ένας είπε ότι πιο σημαντικό ήταν το χρονοδιάγραμμα της έναρξης διαδικασιών εξόδου.
 
Σύμφωνα με την KPMG, 72% των διευθυντών ψήφισαν την παραμονή στην ΕΕ.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις