Αγορές

Wall Street: Κέρδη και πέμπτη σερί άνοδος για Dow Jones


Δυναμική επάνοδο έκανε σήμερα η Wall Street, με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη και τους επενδυτές έδειξαν να ανακτούν αυτοπεποίθηση από τις θετικές επιδόσεις των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, που χαλάρωσαν τις ανησυχίες για τις επιθετικές ενέργειες της Fed με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones, με άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ενισχύθηκε 518 μονάδες ή 1,6%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,6%, με στήριγμα τη μετοχή της Dollar Tree, που παρουσίασε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του.

Από την αρχή της εβδομάδας έως σήμερα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 4,4%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 4%, ενώ ο Nasdaq 3,4%.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν τόσο τα καλά εταιρικά αποτελέσματα στο λιανεμπόριο όπως αυτά των Nvidia και Dollar Tree ενώ θετική ήταν και η επιστροφή των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως της VMware από την Broadcom αντί 61 δισ.δολαρίων. Αυτό είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα η μετοχή της Broadcom ενισχύθηκε περισσότερο από 4%, ενώ της VMware 3%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε και αυτή του Twitter, ενισχυόμενη περισσότερο από 4%, από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εξαγορά του, σε μία δήλωση που σύμφωνα με αναλυτές δείχνει σοβαρή πρόθεση να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,5% το α’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Η πρώτη μέτρηση είχε δείξει ύφεση 1,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 3,3% στα 113,93 δολ. και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 1.847 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,75% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,0723 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις