Επιχειρήσεις

Watsa/Fairfax: Επαινοι για Eurobank, Eurolife, Grivalia - Στήριξη σε Μητσοτάκη


Και για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα παίρνει θέση ο Ινδοκαναδός μεγιστάνας Prem Watsa, ο οποίος μέσω του επενδυτικού γκρουπ Fairfax ελέγχει την Eurobank  και την ασφαλιστική Eurolife και -όπως ανακοινώθηκε σήμερα - μπαίνει στον Antenna+ με 15%, συμμετέχοντας σε αύξηση κεφαλαίου.

Στην καθιερωμένη ετήσια επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ομίλου, ο Prem Watsa απονέμει εύσημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το κυβερνητικό έργο που έχει επιτελέσει και εκφράζει την ελπίδα ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Εκτιμά προφανώς ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα υπάρχει ευνοϊκότερες συνθήκες και φιλικότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων  του ομίλου του.

Επισημαίνεται ότι μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, οι επενδύσεις της Fairfax στην Ελλάδα αποδίδουν καρπούς και τα κέρδη της υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. Η Eurobank, η Eurolife και η Grivalia Hospitality εμφανίζουν υψηλή κερδοφορία, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά.

Στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο ιδιοκτήτης-μεγαλομέτοχος της Fairfax απονέμει επίσης εύσημα στους επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών του ομίλου του αποκαλύπτει χωρίς περιστροφές τις πολιτικές προτιμήσεις του, εκτιμώντας προφανώς

Οπως επισημαίνει, υπό την ηγεσία του Φωκίωνα Καραβία η Eurobank είχε μια εξαιρετική χρονιά το 2022 σε κάθε επίπεδο. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, η τράπεζα εμφάνισε ισχυρή κερδοφορία, με απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 11,4% και δραστική μείωση του δείκτη NPEs (από 7% σε 5%).

Οσον αφορά τη μετοχή της Eurobank, τονίζει ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη, καθώς η τράπεζα θα επιτύχει φέτος κέρδη άνω των 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει για τις επιδόσεις της ασφαλιστικής Eurolife, που διοικείται από τον Αλ. Σαρρηγεωργίου. Επισημαίνει επίσης τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε στην Grivalia Hospitality ο Γιώργος Χρυσικός, αντιπρόεδρος της Eurobank.

Οσον αφορά το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Fairfax  επισημαίνει ότι στη χώρα θα γίνουν εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2023. "Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και θα τον επανεκλέξει για δεύτερη θητεία με πλειοψηφία", τονίζει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα