Οικονομία

Χαρίτσης: Δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η ΝΔ την "πάγωσε"


Τη σημερινή κυβερνητική «φιέστα» στην Αναπτυξιακή Τράπεζα σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «μόλις 40 μέρες πριν λήξει η θητεία της, η κυβέρνηση θυμήθηκε αυτή την τράπεζα και τον ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει για την στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη διεύρυνση της χρηματοδότησης σε περισσότερες επιχειρήσεις. Η Νέα Δημοκρατία από το 2019 την έβαλε στον πάγο, την άφησε αναξιοποίητη. Όπως αναξιοποίητο παραμένει και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιουργήσαμε για να έχουν  δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

» Υπενθυμίζουμε επίσης. είπε ο κ. Χαρίτσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund) με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της. Ούτε αυτό έγινε», προσθέτει.

«Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση. Αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της»..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα