Αγορές

Σε τροχιά διολίσθησης το χρηματιστηριο, "βραδυπορούν" οι τράπεζες


Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται στο ΧΑ, καθώς δεικτοβαρή εμποροβιομηχανικά blue chips και mid caps κινούνται ανοδικά, αντισταθμίζοντας τις απώλειες των τραπεζικών μετοχών που μένουν πάλι πίσω. Σε φάση συσσώρευσης η αγορά, ετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση.

Θετική η επίδραση από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ανακάμπτουν σήμερα παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street. Στο +0,75% ο DAX και ο FTSE-100, περίπου 1% κερδίζει ο CAC40, άνοιγμα με κέρδη στη Wall Street προμηνύουν τα futures.

Στην ελληνική αγορά επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, με καταλύτη τις προσδοκίες που δημιουργεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της οικονομίας. Στο επίκεντρο της προσοχής και τα θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοινώνουν πολλές εισηγμένες επιχειρήσεις.

Ομως η συναλλακτική κίνηση είναι σήμερα υποτονική και ο τζίρος χαμηλός - περίπου 36 εκατ. ευρώ σε πέντε ώρες συνεδρίασης, συν 21,8 εκατ. σε προσυμφωνημένες συναλλαγές πακέτων (τα 21 εκατ. στη μετοχή της Alpha Bank).

Οι βασικοί δείκτες σημείωσαν υψηλά ημέρας στο πρώτο 15λεπτο της συνεδρίασης και στη συνέχεια διολισθαίνουν με αργό ρυθμό. Τώρα βρίσκονται στα χαμηλά ημέρας.

 Ο Γενικός Δείκτης κινείται περί τις 901 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,15, έχοντας σημειώσει υψηλό +0,87% στις 907,27 μονάδες. Κατά 0,10% ενισχύεται ο FTASE25, στις 2.182,5 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε στο ξεκίνημα μέχρι +1,50% και έκτοτε διολισθαίνει συνεχώς. Τώρα βρίσκεται στο κόκκινο, με απώλειες 0,85%. Με θετικό πρόσημο Τρ. Ελλάδος +0,8%, Alpha +0,6%. Στον αντίποδα Eurobank -2,1%, Attica Bank -1,2%, Εθνική -1%, Πειραιώς -0,4%.

Στα εμποροβιομηχανικά blue chips προηγείται η Aegean με +2,8%. Ακολουθούν ΕΥΔΑΠ +2%, Τιτάν +1,6%, ΕΛΠΕ +1%, Motor Oil, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ -0,8%.

Στο κόκκινο Coca-Cola -1,2%, ΔΕΗ -0,7%,  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,7%.

Διαβάστε επίσης