Αγορές

Χρηματιστήριο: Χαμηλότερα, με πίεση από Μυτιληναίο


To mega-placement του Μυτιληναίου (7,2 εκατομμύρια μετοχές αξίας 256 εκατ. ευρώ) δημιούργησε κλίμα ευφορίας και προσδοκιών στην αγορά. Παράλληλα όμως είχε άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στη μετοχή, λόγω του ότι η τιμή διάθεσης ήταν αρκετά χαμηλότερη (-8,8%) από την τρέχουσα.  Η μετοχή του αναδυόμενου επιχειρηματικού κολοσσού υποχωρεί κατά 5%, παρασύροντας σε πτωτική τροχιά  πολλές δεικτοβαρείς - και πολυσυζητημένες τον τελευταίο καιρό -μετοχές.

 Η αγορά παραμένει λοιπόν σε τροχιά  αργής διολίσθησης και ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,65% Το οχυρό των 1.500 μονάδων που κατακτήθηκε πρόσκαιρα τις προηγούμενες μέρες, αποδεικνύεται ισχυρή αντίσταση.

 Προβληματίζει το γεγονός ότι η διολίσθηση συντελείται με τεράστιο όγκο συναλλαγών και εντυπωσιακό τζίρο - περίπου 65 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες.

 Καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος τα εταιρικά αποτελέσματα και το συνεχιζόμενο μπαράζ θετικών εκθέσεων-αναλύσεων για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, των τραπεζών και  μεγάλων επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά διατηρεί την ανοδική δυναμική της  και οι ενδοσυνεδριακές μικροδιορθώσεις δεν αλλάζουν την τάση. .

 Μετοχές και δείκτες

 Στο ΧΑ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία της αγοράς, ενώ πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι όσο καθυστερεί η διόρθωση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι όταν έρθει. Η εισροή  ξένων  κεφαλαίων συνεχίζεται.

Ο Γενικός Δείκτης  κινείται αυτή την ώρα στις 1.485,2 μονάδες, με απώλειες 0,75%.

Ο. FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει περίπου 0,95% στις 3.608,3 μονάδες. Κατά 0,45% υποχωρεί ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χαμηλό -0,98% και τώρα υποχωρεί κατά 0,40%. Προηγείται η η Attica Bank με +3,2%. Eurobank +0,4%, Εθνική +0,3%.  Υποχωρούν οι Alpha -2%, Πειραιώς -1,3%, Τρ. Ελλάδος -0,4%. Αμετάβλητη η Optima.

Από τα 21 εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 2 κινούνται με θετικό πρόσημο: Motor Oil +2%,Cenergy +0,4%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν Μυτιληναίος -4,6%, Autohellas -3%, ΕΥΔΑΠ -2,3%,  ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ -2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα