Άμυνα & Διπλωματία

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Οι ΗΠΑ μεροληπτούν - Διαταράσσονται οι ισορροπίες στην Κύπρο


Νέες αιχμές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με την Κύπρο, αφήνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για μεροληψία και διατάραξη ισορροπιών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας:

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ένταξη της Ελληνο-Κυπριακής διοίκησης στο πρόγραμμα διακρατικής στρατιωτικής συνεργασίας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Σε ό,τι μας αφορά, αυτή η κίνηση των ΗΠΑ, δύο εβδομάδες αφού ήρθη το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, δεν έχει καμία αιτιολογία. Με αυτή την κίνηση διατταράσει την ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, με αποτέλεσμα η Ουάσιγκτον πλέον να μεροληπτεί. Με αυτές τις κινήσεις, οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος. Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του Τουρκο-Κυπριακού λαού».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα