Άμυνα & Διπλωματία

Yπογραφή στρατηγικής συμφωνίας ΣΕΚΠΥ - Ernst & Young


Με την 4η βιομηχανική επανάσταση να είναι ήδη σε εξέλιξη οι διάφοροι τομείς της οικονομίας ενεργοποιούνται παγκοσμίως, λαμβάνοντας υπόψη τις κατά τομέα ιδιαιτερότητες, προκειμένου να προσαρμόσουν δομές, διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες και κυρίως επενδύουν στην καινοτομία προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση σε μία συνεχώς αυξανόμενα ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. 

Ο τομέας της Άμυνας και της Ασφάλειας που παραδοσιακά υπήρξε «οδηγός» σε θέματα καινοτομίας δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη διαδικασία. Ιδιαίτερα τώρα που στα πλαίσια της ΕΕ η επένδυση κοινοτικών κονδυλίων για θέματα Ασφάλειας και Άμυνας για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι μια πραγματικότητα, προκειμένου η Ένωση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών για περισσότερη προστασία και ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Αμυντική Βιομηχανική και Τεχνολογική Βάση στην Ελλάδα, ένας τομέας που συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, την δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση της ανάπτυξης και καινοτομίας, εξερχόμενη από την 10ετη οικονομική κρίση έχει απωλέσει δυνατότητες σημαντικές τόσο για την συνεισφορά της στην Ασφάλεια της χώρας όσο και για την εξωστρεφή και δυναμική της παρουσία στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς αγορές.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΣΕΚΠΥ και τα μέλη του, παράλληλα με τις υπάρχουσες δράσεις τους και τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για προώθηση πρωτοβουλιών και υποστήριξη αμυντικών προγραμμάτων, εγκαινιάζουν σήμερα μία νέα προσέγγιση με την στρατηγική συνεργασία του ΣΕΚΠΥ με την Ernst Young.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι, σε αντιδιαστολή με τον παραδοσιακό τρόπο προσέγγισης στο παρελθόν, ο ΣΕΚΠΥ και τα μέλη του να εκμεταλευτούν την τεχνογνωσία, το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία μιας εγνωσμένη εταιρείας συμβούλων προκειμένου να:

- Αναλύσουν τα δεδομένα σε ότι αφορά νέους κανονισμούς και χρηματοδοτικά σχήματα που είναι ήδη ή θα καταστούν διαθέσιμα στον νέο 7ετη προϋπολογισμό της ΕΕ.

- Διερευνήσουν απαιτούμενες δράσεις για την έγκαιρη προσαρμογή διαδικασιών και δομών.

- Εστιάσουν σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά σχήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας

- Αξιοποιήσουν δίκτυο και τεχνογνωσία για την προετοιμασία επιτυχών φακέλων αίτησης κοινοτικών κονδυλίων

- Εξασφαλίσουν συνεργασίες με σημαντικούς εταίρους της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας

- Αξιοποιήσουν την υπάρχουσα εμπειρία προκειμένου να εκπαιδεύσουν κατάλληλα το υπάρχον ή νεοεισερχόμενο προσωπικό

Όλα τα παραπάνω με στόχο να επιταχύνουν την διαδικασία προσαρμογής, να εξασφαλίσουν ασφαλή πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ως εκ τούτου να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, παρέχοντας ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες άμυνα