Επιχειρήσεις

ZEUS International: Επενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ - Φιλόδοξα project για το 2023


Συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος ZEUS International Hotels & Resorts από το 2014 όταν και ιδρύθηκε από τον Χάρη Σιγανό νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιγανός σε ενημερωτική εκδήλωση με δημοσιογράφους, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Athens Key Hotel μετά από ριζική ανακαίνιση η οποία έγινε κατόπιν της ένταξης του στον όμιλο, με την αυγή του 2023 ξεκινάει μια νέα εποχή για τη Zeus. «Από μια εταιρεία του τουριστικού κλάδου και του ξενοδοχειακού μάνατζμεντ, μεταμορφώνεται με σταθερά βήματα σε έναν δυνατό παίκτη του τομέα της φιλοξενίας και των premium resorts.

Διαθέτοντας πάνω από 1000 δωμάτια σε 7 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, 1500 περίπου δωμάτια με μακροχρόνιες μισθώσεις (όλες άνω των 15 ετών) αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία των οποίων οι ιδιοκτήτες εμπιστεύονται την διαχείριση τους, ένα σύνολο δωματίων που αγγίζει τις 4000, αποτελεί πλέον ένα ολοκληρωμένο premium hospitality brand.

Στρατηγικό πλεονέκτημα της Zeus International αποτελεί η διαρκής εξέλιξη των υπηρεσιών καθώς και των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, με την αξία του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ.Σιγανός. Στόχος του τουριστικού ομίλου, που υποδέχεται ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, είπε ο κ. Σιγανός απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είναι για το 2023 έσοδα 110 εκατ. ευρώ (25% ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2022) και μεικτά λειτουργικά κέρδη ύψους 50 εκατομμυρίων.

Ο κ. Σιγανός επισήμανε ότι η πανδημία προκάλεσε αλλαγές στον κλάδο του τουρισμού και φιλοξενίας καθώς στα χαρακτηριστικά των ταξιδιωτών. Σήμερα βλέπουμε σε διεθνές επίπεδο ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη επιθυμία του κόσμου να ταξιδέψει, με αποτέλεσμα παρά το γεγονός της οικονομικής ύφεσης, η ταξιδιωτική δαπάνη να είναι αυξημένη.

Μιλώντας για την Αθήνα, ως τουριστικό προορισμό ο κ. Σιγανός είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί η προσφορά δωματίων με την επισκεψιμότητα να ανεβαίνει, αναφέροντας ότι η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους ήταν η καλύτερη στην ιστορία της πρωτεύουσας για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, όπως σημείωσε η τουριστική κίνηση στην Αθήνα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είναι ακόμη σε χαμηλά σε σύγκριση με άλλους προορισμούς και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που δεν θα πρέπει να χαθούν πρόσθεσε, αναφερόμενος σε νέες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν καθώς και σε αντικίνητρο που υπάρχουν όπως το «ακριβό» αεροδρόμιο της Αθήνας κλπ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ολοκαίνουριο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική (προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης τα τέλη Απριλίου του 2023) και στο πλήρως ανακαινισμένο Wyndham Grand Crete Mirabello Βay (ολοκληρώνεται η τρίτη και τελευταία φάση ριζικών ανακαινίσεων του πεντάστερου resort και παραδίδεται στο κοινό), που όπως είπε αποτελούν δύο από τα κορυφαία πρότζεκτ της Zeus για το 2023 και σημαντικές τοποθετήσεις που ανεβάζουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, στην εγχώρια τουριστική αγορά, φιλοδοξώντας να καταστούν σε κορυφαίους προορισμούς στην χώρα μας.

Η Zeus Inrernational, όπως αναφέρθηκε, συνεργάζεται σήμερα με διεθνείς αλυσίδες όπως Wyndham Hotels & Resorts, Hilton Worldwide Holdings Inc., Radisson Hotel Group και Marriott International. Για τα επιτεύγματά της έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία και αναγνωρίζεται ως μία κορυφαία επιχείρηση της ελληνικής οικονομίας που εστιάζει στην καινοτομία, τη στρατηγική και τη μελετημένη ευζωία. Στο χαρτοφυλάκιο του έχει 21 πολυτελή ξενοδοχεία σε προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης (όπως Κρήτη, Χαλκιδική, Αττική, Μιλάνο, Γένοβα, Λευκωσία, Βουκουρέστι), ενώ όπως είπε ο κ. Σιγανός βλέπει με ενδιαφέρον και νέες ευκαιρίες σε περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα