Επικαιρότητα

8.166 προσλήψεις σε ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ- Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες


Σε δήμους και κοινότητες όλης της χώρας άρχισαν από σήμερα οι προσλήψεις των 8.116 των επιτυχόντων στις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα απασχοληθούν στον τομέα καθαριότητας με σχέση μόνιμης εργασίας.

Οι προσλήψεις γίνονται βάσει  προσωρινών πινάκων επιτυχόντων, για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες - όπως είχε συμφωνηθεί πέρυσι με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που πραγματοποίησαν πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι πίνακες  θα οριστικοποιηθούν περί τον Αύγουστο, όταν θα ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ η εξέταση των δικαιολογητικών των υποψηφίων. Εκτιμάται ότι πολλοί από τους τώρα προσλαμβανόμενους θα μείνουν τελικά «εκτός νυμφώνος», επειδή δήλωσαν μη ακριβή στοιχεία για προσόντα και προϋπηρεσία, προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερα μόρια.

Μετά την εξέταση όλων των φακέλων και την κατάρτιση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων, τη θέση τους θα πάρουν άλλοι υποψήφιοι.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες με τους επιτυχόντες όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Ακολουθεί η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ και η εξέταση ενστάσεων, οι οποίες μπορούν να υποβάλλονται:

● έως και την Τρίτη 10 Απριλίου για τις θέσεις Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
● έως και την Τετάρτη 11 Απριλίου για τις θέσεις Υποχρεωτικής (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις