Τράπεζες

Αναπτυξιακή Τράπεζα: -Πάνω από 8,5 δισ. ευρώ τα διαχειριζόμενα δάνειά της


Ο Β. Κορκίδης στο ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από το 2019 έχει «εκτοξεύσει» την αξία των διαχειριζόμενων δανείων της από τα 280 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 8,5 δισ. ευρώ.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας- HDB με αφορμή την ένταξη στο Διοικητικό της Συμβούλιο, του Βασίλη Κορκίδη. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «ο κ. Κορκίδης, εκπρόσωπος της αγοράς και του εμπορίου, που γνωρίζει εξαιρετικά, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρας μας, εντάσσεται ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας -  HDB».

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι «η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB, η οποία από το 2019 έχει εκτοξεύσει την αξία των διαχειριζόμενων δανείων της από τα 280 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 8,5 δισ. ευρώ, στηρίζει διαρκώς με νέα προϊόντα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εμπειρία και οι γνώσεις του κ. Κορκίδη είναι χρήσιμες για τη γεμάτη προκλήσεις νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Βασίλης Κορκίδης είναι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce, μέλος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. (νυν Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής).

Γεννημένος στον Πειραιά, αποφοίτησε από την Ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά "Saint Paul" και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου σπούδασε ναυπηγός με πτυχίο (BSC HONORS) στη Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων. Είναι κάτοχος Master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και το Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (MSC), ενώ διευθύνει δύο επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), μέλος του ΔΣ της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα