Ελλάδα

Δακόσιες νέες θέσεις επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών Ελλάδα με χρηματοδότηση Δανίας


Διακόσιες νέες θέσεις για την επείγουσα φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών στο πλαίσιο του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης για Ασυνόδευτους Ανηλίκους θα δημιουργηθούν, με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Δανίας.

Σχετική προγραμματική συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και τον επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκκο, παρουσία της υφυπουργού Μετανάστευσης, Σοφίας Βούλτεψη. Ο ΔΟΜ θα αναλάβει την υλοποίηση των θέσεων άμεσα σε όλη την Ελλάδα.

Οι θέσεις επείγουσας φιλοξενίας έρχονται να αντικαταστήσουν την πρακτική της προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων σε αστυνομικά τμήματα, που καταργήθηκε με νόμο τον Δεκέμβριο του 2020.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης, τον οποίο υλοποιούν η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον ΔΟΜ και τις ΜΚΟ Μετάδραση, Άρσις και Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα ασυνόδευτα παιδιά που εντοπίζονται άστεγα ή σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης μεταφέρονται άμεσα στις θέσεις αυτές. Στο πλαίσιο του Μηχανισμού λειτουργούν επίσης για την παροχή ολοκληρωμένης προστασίας στα παιδιά 24ωρη γραμμή επικοινωνίας φορέων και πολιτών, κινητές μονάδες εντοπισμού και κέντρα ημέρας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης