Ελλάδα

ΥΠΑΑΤ: Δωρεάν κατάρτιση μελισσοκομίας στο Μεσολόγγι


Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ξεκινά στο Μεσολόγγι πρόγραμμα για τη Μελισσοκομία.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε εντολή μετά τη Σάμο και τη Λήμνο, να συνεχισθούν μέσω του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ οι δράσεις διάχυσης και προβολής της πληροφορίας και των αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Κατάρτισης Νέων Γεωργών της θεματικής κατεύθυνσης Μελισσοκομίας.
 
H δράση θα υλοποιηθεί στο Μεσολόγγι – Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μεσολογγίου από 13 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2021, ώρες 09:00- 14:00 και απευθύνεται στους μελισσοκόμους της ευρύτερης περιοχής.
 
Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί καλύπτει μεταξύ άλλων και τους παρακάτω τομείς:

  • Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους
  • Ενδυνάμωση μελισσιών. Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης
  • Εχθροί και ασθένειες μελισσών και τρόποι αντιμετώπισής τους
  • Επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στο μελισσοκομικό τομέα

Στη δράση θα συμμετέχουν στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Κατάρτισης του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και οι εξωτερικοί συνεργάτες κ.κ. =· Γεώργιος Γκόρας, Επίκουρος Καθηγητής ΓΠΑ (Εργαστήριο Μελισσοκομίας) στις 13-12-2021, Αλεξάνδρος Γκουσιάρης, Μαθηματικος - Μελισσοκόμος στις 14 και 15-12-2021,  Νικόλαος Δεδούσης, Στέλεχος Αγροτικής Τραπεζικής στις 16-12-2021.
 
Η παρακολούθηση της δράσης είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων με το Κέντρο «Δήμητρα» Μεσολογγίου στο τηλ.: 26310 27576 καθημερινά από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις