Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας μείωσε τα επιτόκια κατά επιπλέον 25 μονάδες βάσης, στο 0% - ενισχύοντας τις ανησυχίες για πιθανή επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια.
Η Ελβετία αντιμετωπίζει αποπληθωρισμό, με τις τιμές καταναλωτή να μειώνονται κατά 0,1% ετησίως τον Μάιο.
Τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού δεν είναι ασυνήθιστα για την Ελβετία - η χώρα έχει δει αρκετές περιόδους αποπληθωρισμού στις δεκαετίες 2010 και 2020. Η ισχύς του νομίσματος της χώρας, του ελβετικού φράγκου, συμβάλλει σημαντικά στην τάση αυτή.
«Ως νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου, το ελβετικό φράγκο τείνει να ανατιμάται όταν υπάρχει πίεση στις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε η Charlotte de Montpellier, ανώτερη οικονομολόγος που καλύπτει τη Γαλλία και την Ελβετία στην ING.