Οικονομία

Εν αναμονή του «χρησμού» της Fitch – Τι περιμένει το οικονομικό επιτελείο


Με το βλέμμα στραμμένο στη Fitch, η οποία σήμερα είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει το «πόρισμά» της για την ελληνική οικονομία, βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, θα αναβαθμίσει από σταθερές σε θετικές τις προοπτικές (outlook) της ελληνικής οικονομίας.

Η αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας, θα έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο και προφανώς θα λειτουργήσει ως ενισχυτής στην έξοδο στις αγορές που θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα, με την έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου τις επόμενες ημέρες. Ευχής έργον, βεβαίως, θα ήταν αν η Fitch αναβάθμιζε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και μας προσέφερε έτσι μια σημαντική ώθηση προς την επενδυτική βαθμίδα.

 Αυτό το σενάριο πάντως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες ενώ υπάρχει πάντα και η απευκταία περίπτωση, η Fitch, να ακολουθήσει το παράδειγμα της Moody’s, η οποία κατά την προγραμματισμένη αξιολόγηση της 19ης Νοεμβρίου 2021, κράτησε κλειστά τα χαρτιά της.

Ο οίκος αξιολόγησης, πάντως, έστειλε ένα θετικό σήμα στην Ελλάδα πριν τη σημερινή αξιολόγηση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνη στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η Fitch βλέπει ευοίωνες προοπτικές για τις κερδοφορίες τους και ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης, χάρη και στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα στηρίξουν την προσπάθεια
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Fitch