Αγορές

Εντυπωσιακό ράλι ελληνικών ομολόγων -Στο 3,07% έπεσε η απόδοση του 10ετούς!


   Ενώ η ελληνική οικονομία δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και ο πληθωρισμός καλπάζει, οι αγορές "ποντάρουν" πάλι στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία θα συνεχίσει να στηρίζει η ΕΚΤ.

Κόντρα στη γενική τάση των ομολόγων της Ευρωζώνης που πιέζονται σήμερα, τα ελληνικά "τρέχουν" σε ρυθμούς ράλι - οι τιμές τους απογειώνονται, οι αποδόσεις τους αντιστοίχως βυθίζονται.

Κατά 21 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς, που διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 3,07%, καθιστώντας πλέον εφικτή την προσφυγή της χώρας στις αγορές με ομολογιακές εκδόσεις.

Εντυπωσιακή και η υποχώρηση της απόδοσης του 5ετούς τίτλου, που διαμορφώνεται τώρα  σε 2,42% στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών, περίπου 24 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Εντυπωσιακή είναι πλέον η διαφορά απόδοσης (spread) με τα ιταλικά ομόλογα, που έχει "γυρίσει" υπέρ των ελληνικών: Το ιταλικό 10ετές αποδίδει σήμερα 3,44%, περίπου 37 μονάδες βάσης πάνω από το αντίστοιχο ελληνικό.

Πιέσεις εκδηλώνεται στα κρατικά χρεόγραφα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των 10ετών ανεβαίνουν κατά 2 με 3 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα