Διεθνή

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών των ομήρων


Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, τόνισε σήμερα ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επιστροφή των σορών των ομήρων.

Η δήλωσή του έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συγγενείς δύο στρατιωτών διπλής υπηκοότητας, αμερικανικής και ισραηλινής, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους 13 ομήρους που η Χαμάς δεν έχει παραδώσει ακόμη.

«Δεν θα ξεχάσουμε τους ομήρους που έχασαν τη ζωή τους σε αιχμαλωσία στα χέρια της Χαμάς. Σήμερα συναντήθηκα με τις οικογένειες των Αμερικανών πολιτών Ιτάι Τσεν και Όμερ Νιούτρα. Οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν μέχρι να επιστρέψουν οι σοροί τους, καθώς και όλων των υπολοίπων ομήρων», ανέφερε ο Ρούμπιο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η κύρια ένωση που μάχεται για την απελευθέρωση των ομήρων ανταποκρίθηκε μέσω της ίδιας πλατφόρμας: «13 ομήροι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, 13 οικογένειες περιμένουν απαντήσεις. Σας παρακαλούμε, μην σταματήσετε μέχρι να ελευθερωθεί και ο τελευταίος».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις