Πολιτική

Τριγμοί στα κόμματα- "Φαγωμάρα" στο ΠΑΣΟΚ και αμφισβήτηση Ανδρουλάκη


Τριγμούς στα τρία μεγαλύτερα κόμματα προκαλεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που δεν ήταν ικανοποιητικό για κανένα - το αντίθετο μάλιστα. Η μη επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί, γίνεται αιτία εσωτερικής αμφισβήτησης και κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΟΚ τίθεται - εμμέσως και υπογείως προς το παρόν - θέμα ηγεσίας, ενώ στη ΝΔ υπάρχει προβληματισμός ως προς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πολιτική στρατηγική του κόμματος.

Στο κυβερνών κόμμα η "δεξιά πτέρυγα" δείχνει σε κατεύθυνση αντίθετη στις μέχρι τώρα επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ασκεί επί του παρόντος κριτική στον πρωθυπουργό, αλλά οι συζητήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν η αφορμή για να δημοσιοποιήσουν οι Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης τις απόψεις τους  περί αναγκαίας στροφής προς τα δεξιά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε η πρόταση Τεμπονέρα-Κοτσακά για για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς, με στόχο την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς και δημιουγία νέου ενιαίου φορέα.

Αντίδραση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχίζει να κατατρίβεται με εσωτερικά προβλήματα, καθώς αναζητούνται απαντήσεις για τις χαμηλότερες των αναμενομένων επιδόσεις στις ευρωεκλογές και τίθενται επί τάπητος τα ζητήματα στρατηγικής και πολιτικών συμμαχιών.

Διιστάμενες είναι οι απόψεις και οι εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ορισμένοι βλέπουν  "το ποτήριμισογεμάτο" και άλλοι "μισοάδειο". Πολλά στελέχη εμφανίζονται απογοητευμένα απότο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε να υποσκελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει δεύτερο κόμμα, σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή την αξιολόγηση των εκλογικών επιδόσεων του κόμματος, επανέρχεται στο προσκήνιο.το θέμα ηγεσίας, που είχε "θαφτεί" πολύ καιρό,όσο οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το ΠΑΟΚ ανεβαίνει. Ντόμινο εξελίξεων και συζητήσεων προκάλεσε η χθεσινή δήλωση της βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας, λέγοντας ότι στο κόμμα θα συζητηθούν όλα.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε σήμερα από τον βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος επέκρινε την κ. Γιαννακοπούλου ότι είχε προαποφασισμένη αυτή τη δήλωση και θα την έκανε ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Την κατηγόρησε δηλαδή ότι είχε ατζέντα αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

"Νομίζω ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου την είχε ετοιμάσει τη δήλωση και μπερδεύτηκε από τα αποτελέσματα. Το είχε στο μυαλό της από πριν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Καιρό τα λέει αυτά και καιρό ασχολούμαστε με το να της απαντάμε. Λοιπόν, να κάνουμε και καμιά σοβαρή δουλειά...", δήλωσε ο κ. Δουδωνής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δομικές αλλαγές στο κόμμα ζήτησαν οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Γερουλάνος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα