Την υποστήριξη τους στην Μαρίν Λεπέν μετά την καταδίκη της από το δικαστήριο του Παρισιού εξέφρασαν πολιτικά κόμματα και πρόσωπα από τον χώρο της ακροδεξιάς, τόσο στη Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η πρώτη διεθνής αντίδραση ήρθε από την Μόσχα όπου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέτσκοφ δήλωσε ότι «όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επιλέγουν την οδό της παραβίασης των κανόνων της Δημοκρατίας». Στο ίδιο μήκος κύματος ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε αλληλέγγυος της Λεπέν, στην Ιταλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης «εμπνέεται από την Ευρωπαΐκή Ενωση και συνιστά κήρυξη πολέμου από την πλευρά των Βρυξελλών», ενώ ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βιλντερς δήλωσε «συγκλονισμένος» από την «εξαιρετικά σκληρή απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου».
Στο εσωτερικό της Γαλλίας όλες σχεδόν οι προσωπικότητες που κινούνται στο χώρο της άκρας δεξιάς εξέφρασαν την στήριξή τους στην Μαρίν Λεπέν με πρώτο τον πρόεδρο του κόμματος της Ζορντάν Μπαρντελά ο οποίος δήλωσε πως «σήμερα δεν καταδικάστηκε αδίκως η Μαρίν Λεπέν, αλλά εκτελέστηκε η γαλλική Δημοκρατία». Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της Γαλλίας ο βουλευτής του Ρεμπουπλικανικού κόμματος Φρανσουά Ξαβιέ Μπελαμί δήλωσε ότι «καμιά πολιτική τοποθέτηση δεν θέτει ένα πρόσωπο πάνω από τους νόμους».
Στον χώρο της αριστεράς ο Ζαν Λυκ Μελανσόν δήλωσε οτι «οι πολιτικοί κρίνονται στις κάλπες», ενώ τα κόμματα των σοσιαλιστών και των οικολόγων τόνισαν πως «όταν κάποιος κλέβει τα λεφτά των Γάλλων πρέπει να τιμωρείται» και ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίδια για όσους εκλέγονται και δεν εκλέγονται, για ισχυρούς και αδύναμους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ