Επιχειρήσεις

Amazon: Προσέλαβε 15.000 εργαζομένους στη Βρετανία το 2021


Η Amazon δημιούργησε, λόγω της άνθησης του ηλεκτρονικού εμπορίου με την πανδημία του κορονοϊού, 25.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη χρονιά, πολύ περισσότερες από τις 10.000 νέες θέσεις που αρχικά προέβλεπε ο όμιλος για τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Ο κολοσσός του διαδικτύου, που τον Μάιο είχε παρουσιάσει ένα κύμα νέων προσλήψεων και το άνοιγμα νέων κέντρων διανομής, αριθμεί πλέον πάνω από 70.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως και άλλοι κλάδοι που αναζητούν ενεργά εργατικό δυναμικό στη χώρα, όπως οι μεταφορές ή τα ξενοδοχεία και η εστίαση, η Amazon έκανε τα πάντα την περασμένη χρονιά για να προσελκύσει υποψηφίους, προσφέροντας πριμ πρόσληψης έως και 3.000 λίρες (πάνω από 3.500 ευρώ).

Αυτές οι ελκυστικές προσφορές δημιούργησαν φόβους για ‘αιμορραγία’ εργαζομένων σε άλλους κλάδους με χαμηλότερες αποδοχές όπως η υγεία, με το βρετανικό σύστημα Υγείας (NHS) να καταγράφει κύμα παραιτήσεων εξαντλημένων νοσηλευτών.

Ωστόσο πάνω από το ήμισυ των προσώπων που προσελήφθησαν την περασμένη χρονιά σε αυτά τα κέντρα διανομής ήταν προηγουμένως άνεργοι ή προέρχονταν από τον κλάδο της εκπαίδευσης, διευκρίνισε η Amazon.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επενδύσει 32 δισεκ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2010.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Amazon