Τράπεζες

Διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της First Republic Bank- Ισως χρειαστεί κρατική στήριξη


Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη στήριξη και τη διάσωση της First Republic Bank, που είναι τώρα ο αδύναμος κρίκος στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό μέγεθος και η κατάρρευση της μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς, παρά το μικρό μέγεθος της 

Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Γουόλ Στριτ και στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης συζητούν εναλλακτικά σενάρια, όπως την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας μέσω ΑΜΚ, όπου θα συμμετάσχουν χρηματοπιστωτικοί και επενδυτικοί όμιλοι.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να παρασχεθεί κρατική στήριξη για να ενθαρρυνθεί το κλείσιμο συμφωνίας, μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται είναι η πιθανότητα το κράτος να απαλλάξει τη First Republic Bank από πόρους που βαραίνουν στο ενεργητικό της.

Άλλες ιδέες υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η χαλαρότερη εφαρμογή κανόνων για την κεφαλαιοποίηση, και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα.

Η First Republic Bank, οι μετοχές της οποίας κατέγραφαν πτώση σχεδόν 18% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα