Διεθνή

Ιρλανδία: Πυρκαγιά σε κτίριο που είχε στοχοποιηθεί από διαδηλωτές κατά των μεταναστών


Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο γύρω από το οποίο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις κατά της υποδοχής μεταναστών.

Δύναμη 40 πυροσβεστών κινητοποιήθηκε για την κατάσβεση της φωτιάς, για την οποία η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε σήμερα στις 7 το πρωί.

Σε ανακοίνωση, ο αρχηγός της κυβέρνησης δηλώνει ότι "ανησυχεί πολύ" από αυτή την πυρκαγιά, η οποία σημειώνεται μετά από άλλα περιστατικά στη χώρα.

"Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για τη βία, τους εμπρησμούς ή τον βανδαλισμό στη Δημοκρατία μας", τόνισε. Επισήμανε ακόμη τη βαθιά ειρωνεία του γεγονότος ότι "όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τη μετανάστευση και την παραβατικότητα εμπλέκονται οι ίδιοι σε σοβαρή εγκληματική δραστηριότητα".

Σύμφωνα με το δημόσιο μέσο ενημέρωσης RTE, το κτίριο, ένας πρώην οίκος ευγηρίας κοντά στο Δουβλίνο, είχε γίνει πρόσφατα στόχος διαδηλωτών που θεωρούσαν ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Τον Δεκέμβριο, ένα ξενοδοχείο που επρόκειτο να φιλοξενήσει αιτούντες άσυλο είχε γίνει ήδη στόχος εμπρησμού.

Και στα τέλη Νοεμβρίου, η πρωτεύουσα Δουβλίνο συγκλονίστηκε από πρωτοφανείς ταραχές, τις οποίες οι αρχές απέδωσαν σε ακροδεξιούς ταραξίες, έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά. Η κυβέρνηση ενοχοποίησε γι αυτό κυρίως τη διάδοση φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες του Διαδικτύου να ισχυρίζονται ότι ο δράστης ήταν "παράτυπος μετανάστης" ή "Αλγερινός υπήκοος".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα