Ελλάδα

Κίνα: Επιβραδύνθηκαν οι εξαγωγές, αλλά άνω των εκτιμήσεων


Επιβραδύνθηκαν οι εξαγωγές στην Κίνα το Νοέμβριο, ήταν όμως άνω των εκτιμήσεων λόγω και της υψηλότερης συγκριτικής βάσης σε σχέση με πέρυσι.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 22% από το προηγούμενο έτος το Νοέμβριο, και επιβραδύνθηκαν από την αύξηση 27% τον Οκτώβριο, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση 16%.

Οι εξαγωγές προς τα κράτη της ΝΑ Ασίας, τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, αυξήθηκαν 22,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από την αύξηση του 18% του Οκτωβρίου.

Οι εξαγωγές προς την ΕΕ, τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο, επιβραδύνθηκαν στο 33,5% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 44,3% του Οκτωβρίου, προς τις ΗΠΑ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 5,3%, χαμηλότερα από το 22,7% τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 31,7% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, όταν οι όγκοι και οι τιμές του εισαγόμενου άνθρακα και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν,.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε στα στα 71,72 δισ. Δολάρια τον Νοέμβριο, έναντι των 84,5 δισ. Δολαρίων τον Οκτώβριο και έναντι των 82,2 δισ. Δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης