Τουρισμός

Νάξος, "1926": Ένα εστιατόριο με γαστρονομικές δημιουργίες αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα


Το δημιούργησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και γαστρονομικά ο Ναξιώτης σεφ Βαγγέλης Βενιέρης

Ένα εστιατόριο του οποίου τα πιάτα, ροφήματα και αφεψήματα θα παρασκευάζονται αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα της Νάξου δημιούργησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο λόγος για το «1926», ίσως το πρώτο τέτοιο εστιατόριο στην Ελλάδα, στο οποίο μάλιστα, ό,τι γευτεί ο επισκέπτης, θα μπορεί να το αγοράσει για το σπίτι του από το πρατήριο του Συνεταιρισμού ή από το e-shop της Ένωσης.

Εδώ δεν θα βρούμε, για παράδειγμα, ζάχαρη, καφέ, ζυμαρικά και ρύζι, αφού αυτά δεν παράγονται στη Ναξιώτικη γη. 

Ότι σερβίρεται στο «1926» αποτελείται μόνο από τοπικά, πιστοποιημένα, υγιεινά, ποιοτικά προϊόντα, τα οποία επιλέγει και συνδυάζει αριστοτεχνικά ο Ναξιώτης σεφ Βαγγέλης Βενιέρης

chef Βαγγέλης Βενιέρης
Διαβάστε επίσης