Πολιτική

Οικονομία και υγεία


Σπιτικό φαγητό

Το εξοντωτικό ωράριο σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που αναγκαστικά οδηγεί σε περικοπή των καθημερινών εξόδων, είναι ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν στη λύση του τάπερ και του έτοιμου φαγητού. Αποτέλεσμα; Να κανουν πιο ελαφρύ το ποροφόλι και πιο μεγάλη την περίμετρο της μέσης τους. Αν προσπαθήσει κανείς να κάνει ένα απλό υπολογισμό για το πόσο κοστίζει το φαγητό που αγοράζεται κατά την ώρα της εργασίας λλωστε,  τότε θα συνειδηττοποιήσει ότι , μαγειρεύοντας κανείς στο σπίτι αντί να παραγγέλνει απ΄ έξω γλιτώνει στο τέλος του μήνα πάνω απο 150 ευρώ. 

Παράλληλα όμως ωφελείται και η υγεία. Ως γνωστόν , το σπιτικό φαγητό αποτελεί σαφώς πιο υγιεινή επιλογή. Και αυτο ισχύει τόσο επειδή ο τρόπος παρασκευής του  φαγητού είναι πιο υγιεινός όσο και διότι η περιεκτικότητα των σπιτικών φαγητών είναι αισθητά λιγότερη σε διάφορες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται όπως  λίπος , ζάχαρι και αλάτι που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανική παρασκευή τροφής προκειμένου οι τροφές να γίνονται πιο ...ελκυστικές και χαμηλότερου κόστους.  Οι γεύσεις που προκύπτουν απο αυτά τα υλικά αλλά και απο άλλα όπως για παράδειγμα τις μαγιονέζες , τις μουστάρδες και τις κέτσαπ βοηθούν στο να εμφανίζονται πιο γευστικά τα τρόφιμα και φυσικά να έχουν μικρότερο κόστος .

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα:Οι διαιτολόγοι- διατροφολόγοι υπογραμμίζουν πως τα λιπαρά γεύματα κάνουν τους εργαζομένους να αισθάνονται βάρος στο στομάχι, με αποτέλεσμα να μειώνεται προσωρινά η όρεξή τους για εργασία. Τα τηγανητά και οι πλούσιες ποσότητες κρέατος με λιπαρές σάλτσες είναι δύσπεπτες τροφές, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αισθάνεται φουσκωμένος και να μην έχει διάθεση για δουλειά. Αντίθετα, τα ελαφρά γεύματα ευνοούν την απόδοση.

Πηγή: prenium.paratiritis.gr

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις