Ελλάδα

Πουλήθηκε το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην Γλυφάδα


Εκεί έφαγαν τα ντολμαδάκια της Μαρίκας, ο Φλωράκης και Κύρκος το 1989

Πωλείται το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, στην Γλυφάδα. Ο συγκεκριμένος χώρος και έχει συνδεθεί με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, Ελλήνων και ξένων.

Συγκεκριμένα τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αποφάσισαν να πουλήσουν τον εν λόγω χώρο που διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και άνηκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου.

Το συγκεκριμένο σπίτι είναι ένας χώρος γεμάτο πολιτικές αναμνήσεις, καθώς συνδέθηκε με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή του τόπου σε διάφορες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Αν κάτι όμως το έκανε διάσημο ήταν η ταραγμένη περίοδος του 1989, χρονιά που κάποιοι την ανακαλούν υπό το σύνθημα της «κάθαρσης» και άλλοι την αποκαλούν ως «βρώμικο 89», καθώς η πρωτοφανής για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά συγκυβέρνηση ΝΔ – και της ενιαίας Αριστεράς (ΚΚΕ – ΕΑΡ είχαν συμπήξει τον «Συνασπισμό») έδωσε τέλος στην οκταετή κυβερνητική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ.

Ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός, η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης