Πολιτική

Προϊόντα της εποχής για οικονομία και υγεία


Τα φρούτα και τα λαχανικά παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση στην θρεπτική αξία τους, αναλόγως με την εποχή που τα αγοράζει κανείς. Για παράδειγμα, τα σταφύλια που αγοράζει κανείς στα μέσα του χειμώνα δεν έχουν την ίδια θρεπτική αξία με εκείνα που καταναλώνει την περίοδο της παραγωγής τους.

Και αυτό, διότι για να φθάσουν στο πιάτο μας.. ταξιδεύου και στο διάστημα του  ταξιδιού τους μέχρι τα ράφια του σούπερ μάρκετ έχουν χάσει σημαντικό τμήμα από τα θρεπτικά συστατικά  που θα περιείχαν τα εγχώρια  του καλοκαιριού. Η μείωση  των θρεπτικών ουσιών ξεκινά απο την στιγμή που το φρούτο ή το λαχανικό κοπεί απο το δένδρο ή το φυτό για να καταναλωθεί.Μελέτη που αφορούσε τα  πορτοκάλια έδειξε ότι τα φρεσκοκομμένα από το δέντρο περιέχουν περίπου 180 mg βιταμίνης C, ενώ αυτά που αγοράζει κανείς από το σούπερ μάρκετ της χώρας του περιέχουν πολύ λιγότερη - ενίοτε μόλις 1 mg. 

Το κλειδί, λοιπόν, για να αποκομίζει κανείς τα μέγιστα από τα προϊόντα της Φύσης είναι να επιλέγει πρωτίστως αυτά που χαρακτηρίζονται ως φρούτα και λαχανικά «της εποχής». Με την τακτική αυτή παρέχονται πολλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία

πηγή: premium.paratiritis

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις