Οικονομία

Η πολιτική Τραμπ πλήττει τον τουρισμό στις ΗΠΑ


Οι σκληρές πολιτικές απέλασης και ελέγχου συνόρων της κυβέρνησης Τραμπ πλήττουν καίρια τον τουριστικό τομέα των ΗΠΑ, με σημαντική πτώση στις διεθνείς αφίξεις και απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ, οι διεθνείς αφίξεις τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 11,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η πτώση από τη Δυτική Ευρώπη φτάνει το 17,2%. Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις για τους επόμενους μήνες, καθώς οι πολιτικές κρατήσεων και απελάσεων κορυφώθηκαν από τα μέσα Μαρτίου.

Ο Άνταμ Σακς, πρόεδρος της Tourism Economics, ανέφερε ότι ενώ αρχικά προβλεπόταν αύξηση 9% στον διεθνή τουρισμό για το 2025, τώρα αναμένεται μείωση της τάξης του 12%. Αυτό μεταφράζεται σε απώλειες 10 δισ. δολαρίων σε τουριστικά έσοδα μόνο για φέτος.

Οι επισκέψεις από Ισπανία και Γερμανία μειώθηκαν κατά 25% και 28% αντίστοιχα. Η πτώση είναι ήδη εμφανής: οι πωλήσεις εισιτηρίων για το Άγαλμα της Ελευθερίας έχουν μειωθεί κατά 6%, ενώ οι κρατήσεις ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη έχουν υποχωρήσει κατά 20%. Στο Λος Άντζελες, όπου ο τουριστικός κλάδος απασχολεί πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα, οι ανησυχίες εντείνονται.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις