Αγορές

Wall Street: Νέες βαριές απώλειες για Nasdaq και S&P - Αντιστέκεται ο Dow


Μια συνεδρίαση με δύο πρόσωπα η σημερινή στη Wall Street στην οποία κυριάρχησαν η βουτιά του Nasdaq και η αντίσταση του Dow Jones.

Οι επενδυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν προσδοκούν την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve με καθοδική πτώση των επιτοκίων ενώ το κλίμα επιβαρύνουν η αβεβαιότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η εκτίναξη των πετρελαϊκών τιμών.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,56% ή 211 μονάδες στις 37.986, ο S&P 500 υποχώρησε 0,88% στις 4.967 μονάδες και o Nasdaq κατρακύλησε 2,05% στις 15.282 μονάδες.

Για τον S&P και τον Nasdaq ήταν η έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, που συνιστά το μεγαλύτερο καθοδικό σερί τους από τον Οκτώβριο του 2022!

Σε επίπεδο μετοχών, οι τεχνολογικές μετοχές δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις με αρνητικούς πρωταγωνιστές την Nvidia και το Netflix. Ειδικά για τη μετοχή του Netflix που έχασε σχεδόν 9%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο αλλά απογοητευτικό guidance για το β’ τρίμηνο, ήταν η χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από δύο χρόνια! Παράλληλα η μετοχή της Nvidia «βούλιαξε» 10%.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν επίσης η Super Micro Computer, η Micron Technology, η Tesla, η Amazon και η Apple.

Στις αγορές εμπορευμάτων, έντονες διακυμάνσεις σημειώθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 0,2% στα 87,30 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,5% στα 83,17 δολάρια. Νωρίτερα η τιμή του Brent είχε πιάσει υψηλό στα 90,75 δολ. και η τιμή του WTI υψηλό στα 86,28 δολ. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 0,5% και διαμορφώθηκε στα 2.410 δολ./oz.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,61% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,97%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0650 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις