Πολιτική

Αντιπολιτευτικό μέτωπο για λίστες Πέτσα-χρηματοδότηση ΜΜΕ: Πώς απαντά η ΝΔ


Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ από τις λίστες Πέτσα, αλλά και τη παροχή δημόσιου χρήματος προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, έτυχε θετικής υποδοχής από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, έχει έτοιμη τη δική της απάντηση, απέναντι πρωτίστως στον «εμπνευστή» ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς το αντιπολιτευτικό μέτωπο που συγκροτήθηκε.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τάχιστα ανταπόκριση από το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε επίσης καταγγείλει την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll. Με την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντάχθηκε, κατόπιν, και η Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 δήλωσαν που «συνασπίζονται» με την εν λόγω πρόταση, καταθέτοντας όμως τα δικά τους σκεπτικά και τις θέσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, απέναντι στην αντιπολιτευτική «ομοβροντία», σκοπεύει να απαντήσει, αιτούμενη διεύρυνση της έρευνας , για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, από το 2015. Η στόχευση είναι συγκεκριμένη, αφορά φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίζει ότι η τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), επιχείρησε να χειραγωγήσει το τηλεοπτικό κοινό. Επίσης η Νέας Δημοκρατία θα ζητήσει διερεύνηση των κονδυλίων που δόθηκαν στα ΜΜΕ, κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τσίπρας: Nα διερευνηθούν οι περιπτώσεις χειραγώγησης κοινής γνώμης με σπατάλη δημοσίου χρήματος

Την κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Καταθέσαμε πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης με σπατάλη δημοσίου χρήματος. Από Λίστα Πέτσα ως εταιρείες δημοσκοπήσεων που ιδιοκτήτες χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο. Η ΝΔ έχει την πλειοψηφία. Όμως θα το αντέξει;», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι συντάκτες της πρότασης για την Εξεταστική, επιχείρησαν να αλώσουν τον Τύπο

Η πρώτη επίσημη αντίδραση, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος τόνισε «οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης