Ελλάδα

«Γιατί ήρθες νύχτα;» -Τον Κ. Μητσοτάκη κατακρίνει το σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικόν


«Έρχονται νύχτα γιατί υπολογίζουν και τρομάζουν να δουν κατάματα και με το φως της μέρας το έργο τους, και ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τη μαζική αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι «στα μουλωχτά, απροειδοποίητα και νύχτα, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης (και αντιπροσωπεία του υπουργικού συμβουλίου), πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη την Πέμπτη 21/12/2023 στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο».

«Δεν ήρθε βέβαια για να δει τα ράντζα, τις ατέλειωτες λίστες των υπολειτουργούντων χειρουργείων, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, την πολύωρη αναμονή στα επείγοντα, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των υγειονομικών», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Δεν ήρθε να μας πει γιατί δεν μονιμοποιεί τους συμβασιούχους, αλλά τους πάει από παράταση σε παράταση με το "μαρτύριο της σταγόνας", παρότι είναι γνωστό σε όλους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία.

Δεν ήρθε να μας εξηγήσει γιατί ονομάζει "γενναία αύξηση" τα 70 ευρώ που θα λάβουν οι υγειονομικοί (οι γιατροί 100 ευρώ), που πριν τα λάβουμε έχουν ήδη εξανεμιστεί από την τρομακτική ακρίβεια. Ενώ αντίθετα τα στελέχη, οι διοικητές και οι ΥΠΕάρχες θα δουν 300άρια και 1000άρικα αύξηση στο μισθό τους.

Δεν ήρθε να μας ξαναϋποσχεθεί ένταξη στα ΒΑΕ, που όλες οι κυβερνήσεις επί 10ετίες αρνούνται να μας εντάξουν (ίσως βάλουν σε αυτά τα στελέχη, τους διοικητές και τους ΥΠΕάρχες).

Δεν ήρθε να βγάλει λόγο ότι είναι υπέρμαχος και υποστηρικτής του ΕΣΥ, την ίδια ώρα που το ιδιωτικοποιεί, παραδίνει τμήματα του σε εργολάβους, κλείνει τμήματα και νοσοκομεία γιατί "κοστίζουν"».

Τότε γιατί ήρθε;, επισημαίνει το Σωματείο και αναφέρει:

«Μα για να επισκεφτεί τη νεοσύστατη μονάδα αντιμετώπισης ΑΕΕ, που ανοίγει άμεσα, χωρίς ούτε μία πρόσληψη νέου νοσηλευτή (παρά μόνο με μετακίνηση νοσηλευτών από τα ΚΥ της περιοχής, για να υποβαθμιστεί κι άλλο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Δυτικής Αθήνας). Αυτό θα πει ανάπτυξη.

Τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ότι έρχονται νύχτα γιατί υπολογίζουν και τρομάζουν να δουν κατάματα και με το φως της μέρας το έργο τους, και ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τη μαζική αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου. Έχουν γνώθι σε αυτόν».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα