ΕΥΖην

Τα αποτοξινωτικά της φύσης: Aποβάλλουν βαρέα μέταλλα και τοξίνες από το σώμα μας!


Τα δύο, τουλάχιστον, υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σας

Έχετε ακούσει ποτέ για τη χηλίωση; Είναι μια διαδικασία δέσμευσης και απομάκρυνσης ανεπιθύμητων μετάλλων και τοξινών από το σώμα.

Το αίμα παρέχει θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο στο σώμα, τους ιστούς, τα όργανα, τα νεύρα. Αν στο σώμα έχουν συσσωρευτεί βαρέα μέταλλα και τοξίνες, η ροή του αίματος περιορίζεται και ο οργανισμός δεν λαμβάνει σωστά τα θρεπτικά στοιχεία που χρεάζεται, με αποτέλεσμα... ασθένειες, ακόμα και πολύ σοβαρές.

Καθαρίζοντας το σώμα από τα ανεπιθύμητα μέταλλα και τις τοξίνες, βελτιώνεται η ποιότητα και η κυκλοφορία του αίματος και ο οργανισμός αρχίζει πάλι να λαμβάνει επαρκές οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες, κάτι πολύ σημαντικό για την διατήρηση της υγείας.

Το καλό νέο: Ορισμένα φυτά και υπερτροφές είναι φυσικοί χηλικοί παράγοντες!

Αυτά τα ισχυρά φυτά περιέχουν συγκεκριμένες ενώσεις, που "παγιδεύουν" βαρέα μέταλλα, βοηθώντας στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός μας.

Οι πιο γνωστοί "πρωταθλητές" της φυσικής χηλίωσης είναι:

Χλωρέλλα

Αυτό το μπλε-πράσινο φύκι αποτελείται από 50% πρωτεΐνη κατά βάρος και έχει και τα 9 αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Μαζί με τη Β12, τη Βιταμίνη C και μια σειρά από κρίσιμα μέταλλα, είναι γεμμάτο με συμπυκνωμένη χλωροφύλλη, η οποία έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει τον υδράργυρο και άλλες τοξίνες, πριν αποβληθεί (μαζί τους) από τον οργανισμό.

Σπιρουλίνα

Ένα άλλο δυνατό φύκι, η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, η οποία μπορεί να αφαιρέσει το αρσενικό από το σώμα.

Κόλιανδρος

Αυτό το αρωματικό βότανο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, ενώ περιέχει ενώσεις που μπορούν να δεσμεύουν βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος.

Μαϊντανός

Μην υποτιμάτε αυτή την τόσο συνηθισμένη, "ταπεινή" γαρνιτούρα! Ο μαϊντανός είναι επίσης πλούσιος σε χλωροφύλλη και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε ένα αρκετά επιβαρυμένο περιβάλλον. Χρειάζεται, λοιπόν, μέσω της διατροφής μας να υποστηρίζουμε περισσότερο τον οργανισμό μας. Ίσως τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να ενσωματώνετε αυτούς τους πράσινους "ήρωες" στη διατροφή σας, για να υποστηρίξετε την ικανότητα του σώματός σας να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες τοξίνες και να προάγει τη συνολική υγεία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα