Τράπεζες

«Βυθίζεται» η μετοχή της Deutsche Bank – Στα ύψη τα CDS


Στο απόηχο της αναγκαστικής διάσωσης της Credit Suisse από την UBS και των ισχυρών κλυδωνισμών στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, άλλη μία τράπεζα «κολοσσός» της Ευρώπης, βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση σήμερα. Ο λόγος για τη Deutsche Bank που η μετοχή της έφτασε να «βυθίζεται» πάνω από -13% στον DAX και αυτή την ώρα υποχωρεί κατά -12,11%, ενώ τα CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών) έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Συγκεκριμένα τα CDS πραγματοποίησαν άλμα στις 173 μονάδες βάσης την Πέμπτη το βράδυ, από 142 μονάδες βάσης την προηγούμενη ημέρα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση. Την ίδια στιγμή τα ομόλογα υψηλού ρίσκου (ΑΤ1) της Deutsche Bank καταγράφουν sell off τα τελευταία 24ωρα. Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες τα ομόλογα ΑΤ1 (Additional Tier I ή CoCos) της Credit Suisse, συνολικής ονομαστικής αξίας  17 δισ.δολαρίων, μηδενίστηκαν και "εξαϋλώθηκαν" στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς από την UBS.

H Deutsche Bank βρίσκεται εγκλωβισμένη σε καθοδικό σπιράλ, έχοντας χάσει τουλάχιστον το 1/5 της αξίας της, από τις αρχές του Μαρτίου. Σωρευτικά η μετοχή της «βουλιάζει» άνω του 20%, με τη σημερινή διαπραγμάτευση να αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιβλαβής για τη γερμανική τράπεζα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα